Vloerverwarming in een tegelvloer

Vloerverwarming kunnen wij ook in uw bestaande tegelvloer plaatsen. Dit doen wij middels inslijpen.

In een aantal gevallen is het mogelijk om in een tegelvloer te kunnen inslijpen. Om dit te kunnen bepalen voeren wij altijd een testfrees uit. Dit is de enige en meest betrouwbare manier. 

Informatie

Efficiënt

Geen sloop-en-breek werk

Snel

Vaak binnen 1 dag gerealiseerd

Kosten besparend

Verwijderen van bestaande tegel brengt kosten met zich mee

Proeffrees

Proeffrees altijd mogelijk ter beoordeling

Veelgestelde vragen

Voorwaarde voor het succesvol inslijpen is dat de tegelvloer geheel vast aan de ondervloer dient te liggen. Daarnaast dienen de tegels van een kwaliteit te zijn dat deze bij het inslijpen niet breken. 

Als blijkt dat de bestaande tegelvloer niet in te slijpen is, dient de tegelvloer alsnog verwijderd te worden. Het kan voorkomen dat de vloer hierna geëgaliseerd moeten worden. Vervolgens kan de vloerverwarming ingeslepen worden in de vlakke/egale dekvloer.

Het inslijpen van tegelvloeren brengt extra kosten met zich mee, omdat er gewerkt moet worden met een watergevoerd machine die gevoed wordt door een aggregaat. Daarnaast dient het water/slijpsel (afval) afgevoerd te worden.

Er wordt bij een tegel- of betonvloer altijd een proeffrees gedaan om er zeker van te zijn dat de tegels niet breken of loskomen van de ondervloer. Dit houdt in dat er een sleuf van enkele meters wordt ingeslepen (inclusief bochten).

Hierbij zal de vloer onherstelbaar beschadigd worden.

Ik wil ook vloerverwarming in mijn tegelvloer
Offerte aanvragen