RUBBER EN VLOERVERWARMING
Vloerverwarming in combinatie met een rubbervloer
Rubber is als vloerafwerking, ondanks zijn van nature isolerende eigenschappen geschikt in combinatie met de ingeslepen vloerverwarming van JK. Naast Rubber als natuurproduct is er ook sprake van het maken van synthetisch Rubber, variërend van enkele millimeters tot wel 2,5 [cm]. Het wordt ook toegepast als Rubber gietvloer, dit heeft wat dat betreft dezelfde kenmerken als het bijvoorbeeld om de PU gietvloer gaat.
Informatie
Dichtzetten en egaliseren
Afhankelijk van de conditie van de dekvloer waarin de vloerverwarmingsbuizen worden ingeslepen en de te plaatsen vloerafwerking moeten de sleuven worden dichtgezet. Voor alle dekvloeren geldt dat ze vlak, vormvast en droog moeten zijn. Indien de dekvloer waar de ingeslepen vloerverwarming is gemonteerd vlak is kan de Rubberen vloer hierop direct worden verlijmd.
Voor het plaatsen van een rubberen vloer dient het dichtgezet te worden en adviseren wij minimaal 5 [mm] te laten egaliseren (door derden uit te voeren).
Het egaliseren wordt o.a. gedaan om te voorkomen dat de buizen zichtbaar worden in de vloer.
Combinatie Duurzame Energie
Met de ingeslepen vloerverwarming van JK is het mogelijk om met een relatief lage temperatuur van het verwarmingswater een woning/ruimte comfortabel te verwarmen. Dit gebeurd energie-efficiënt in combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp.
Veelgestelde vragen
Een rubbervloer is een soepele en flexibele vloerbekleding die vaak in de industrie en extreem belopen ruimtes wordt gebruikt. Rubber is daarom vaak te vinden in onder andere sportcentra en bedrijfsgebouwen.
Rubber vloerbekleding bestaat uit gerecycled rubbergranulaat gebonden met een Polyurethaan bindmiddel.
Om een goede warmteafgifte van de vloerverwarming mogelijk te maken, mag de warmteweerstand van de vloerbedekking/vloerafwerking niet te hoog zijn.
De vloerafwerking moet de aangevoerde warmte vanuit het ingeslepen vloerverwarmingssyteem goed kunnen afgeven aan de ruimte erboven.
De mate waarin dit gebeurt verschilt per vloerafwerking/materiaalsoort en wordt bepaald door de warmteweerstand (Rc-waarde) van deze vloerafwerking en wordt weergegeven in [m²K/W].
Hoe lager de RC-waarde hoe beter de warmte wordt afgegeven deze waarden liggen voor de diverse vloerafwerkingen tussen de 0,01 en 0,15 [m²K/W].
Rubber heeft een warmteweerstand van ca. 0.02 tot en met 0.15 [m²K/W] afhankelijk van de toegepaste dikte van de Rubber vloerafwerking.
Hierdoor is vloerverwarming in combinatie met een rubbervloer mogelijk. Raadpleeg voor de warmteweerstand in combinatie met de ingeslepen vloerverwarming ook uw leverancier van de vloer, hij kan u de details vertellen van zijn product.