Vloerverwarming in combinatie met parketvloer

Parketvloer is prima op vloerverwarming te leggen. Hierbij zijn alleen niet alle soorten mogelijk. Dit heeft te maken met de dikte en warmteweerstand van het soort parket dat gebruikt wordt.

Wanneer het parket te dik is of een te hoge warmteweerstand heeft, dan laat de vloer niet genoeg warmte door vanuit het vloerverwarmingssysteem. De de ruimte wordt dan niet warm genoeg. Om te bepalen of het mogelijk is in combinatie met vloerverwarming is het van belang om met de leverancier van het parket te bespreken wat de warmteweerstand is van de gekozen parketvloer.

Informatie

Veelgestelde vragen

Er zijn drie soorten parket. Massief parket, lamelparket en fineerparket. Over het algemeen zijn lamelparket en fineerparket beter te combineren met vloerverwarming dan massief parket.

Lamelparket bestaat volledig uit hout, maar wel gefabriceerd door 3 lagen hout haaks op elkaar te persen tot één plank, om te zorgen dat deze minder gaat werken.

Fineerparket bestaat uit 3 lagen van verschillend materiaal, waarbij alleen de toplaag bestaat uit hout. Daarnaast lijkt fineerparket meer op laminaat, maar met het verschil dat het echt hout is.

Parketvloeren en houten vloeren lijken veel op elkaar. Het belangrijkste verschil is echter dat parket niet altijd volledig uit hout bestaat (fineerparket), terwijl een houten vloer een 100% natuurlijk houtproduct is. Daarnaast bestaat een parketvloer uit 3 lagen verlijmd hout, terwijl een houten vloer meestal een massief houten vloer is. Parketvloeren zijn bovendien stiller dan houten vloeren.

Ik wil ook vloerverwarming onder mijn parketvloer
Offerte aanvragen